1. AudioColor therapie

Onze lichaamscellen zijn in staat om te communiceren met de hersenen. Alle ervaringen die we in ons leven doormaken worden opgeslagen op onze zogenaamde harde schijf de Amygdalae.

AudioColor Therapie

Onze lichaamscellen zijn in staat om te communiceren met de hersenen.

AUDIOCOLOR THERAPIE

Kleur en toon therapie met de med-audiocolor heeft als doel het versterken van de constitutie. Audiocolor is real time neurofeedback gebaseerd op de theorie van Goethe en Cousto. De med-audiocolor biedt een groot aantal mogelijke toepassingen zoals: het bevorderen van de concentratie, het vergroten van creativiteit, het bevorderen van de slaap en het verbeteren van het algeheel welzijn.

De therapie bevat meer dan 50 standaardprogramma, s met een harmoniserend effect op vele ziektebeelden. Kleuren behoren tot de belangrijkste factoren die onze omgeving bepalen. Het ontstaan en de werking van kleuren is altijd onderwerp van wetenschappelijke belangstelling geweest. Deze therapie wordt met name ingezet om een algehele harmonisatie te creëren tussen lichaam en geest.

2. Adrenale Stress vermindering middels BTN-2 Therapie

De Nederlandse Eric Notenboom is uitvinder van de BTN-2 therapie. Door middel van frequenties is deze therapie in staat om de stress hormonen te reguleren.

Adrenale Stress vermindering middels BTN-2 Therapie

De Nederlandse Eric Notenboom is uitvinder van de BTN-2 therapie.

Adrenale Stress vermindering middels BTN-2 Therapie

De Nederlandse Eric Notenboom is uitvinder van de BTN-2 therapie. Door middel van frequenties is deze therapie in staat om de stress hormonen te reguleren. Stress kan in het lichaam op vele manieren ontstaan. Met name stille ontstekingen die worden veroorzaakt door bacteriële of virale infecties, een niet optimaal functionerend microbioom, toxinen enz. enz. activeren inflammatoire cytokinen in het lichaam. Deze hormoonachtige stoffen activeren het immuunsysteem ter bescherming. Noodzakelijk, maar indien deze activatie langdurig aanwezig is wordt het beschermingsmechanisme onze vijand en is het lichaam niet meer in staat om een normale regulatie te bewerkstelligen. Stress vormt dan een blokkade in de therapie. Door de behandeling met de BTN-2 reguleren we adrenale stress waardoor de lichaamscellen weer ontvankelijk worden voor therapie.

3. Baunscheidt therapie

Baunscheidt therapie

Baunscheidt therapie

Deze therapievorm is ontwikkeld door Carl Baunscheidt, geboren in 1809. In de loop der jaren kreeg hij klachten aan zijn gewrichten. Op een avond werd hij gestoken door een mug op de rug van zijn hand. Na deze prik kreeg hij een ontstekingsreactie en toen deze genezen was, voelde hij een duidelijke verbetering van zijn klachten. Hij kon zijn hand beter bewegen. Dat zette hem aan tot het uitvinden van een apparaat waarmee hij zo’n muggenprik kon nabootsen. Hij ontwikkelde het zogenaamde Baunscheidt-apparaat, dit is een apparaat met 33 fijne naalden die kunstmatig ondiepe openingen in de huid maakt. Daarnaast ontwikkelde hij een olie waarvan de samenstelling tot op vandaag beschermd is. Deze olie wordt in de openingen gewreven en geeft een gelijke reactie als die van een muggenprik. Na proefnemingen was hij in een korte tijd van zijn klachten af. Zijn methode werd wereldberoemd. Zijn apparaat noemde hij de “levenswekker”.

Baunscheidt-therapie is een overprikkeling van de huidzenuwen, waardoor hun functie en doorbloeding gestimuleerd worden. Door de huidprikkeling worden de bloed- en lymfestroom gestimuleerd waardoor er een betere aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof en een versnelde afvoer van afvalstoffen ontstaat. Dieper gelegen stuwingen kunnen door de betere bloedverdeling opgeheven worden.

4. Bioptron lichttherapie

Het gebruik van lichttherapie in de geneeskunde heeft een lange geschiedenis.

Bioptron Lichttherapie

Bioptron Lichttherapie

Het gebruik van lichttherapie in de geneeskunde heeft een lange geschiedenis. De eerste natuurlijke lichtbron die gebruikt in foto geneeskunde was natuurlijk zonlicht.  Tegenwoordig is bekend dat het menselijke organisme licht transformeert in elektrochemische energie wat een keten van biochemische reacties in cellen activeert.

Door het toepassen van kleurtherapie in combinatie met de Bioptron kan een breed scala aan secundaire problemen behandeld worden.

5. Body-Detox-voetbad

Het lichaam ondersteunen in zijn detoxificatie capaciteit is een belangrijk onderdeel van de therapie.

Body-Detox-voetbad

Body-Detox-voetbad

Het lichaam ondersteunen in zijn detoxificatie capaciteit is een belangrijk onderdeel van de therapie. Door de vaak jarenlange belasting met afvalstoffen dis-reguleren de nieren, lever

En het lymfesysteem. Door deze disregulatie slaat het lichaam de afvalstoffen op in zogenaamde depots. Tijdens het toedienen van de anderen therapie worden de afvalstoffen verhoogd afgegeven. Het detox-voetbad is in staat door een ionisatie proces wat door middel van elektriciteit wordt opgewekt in het bad het lichaam te stimuleren om afvalstoffen los te laten.

6. Cardiovasculaire Training

tekst

Cardiovasculaire Training

Cardiovasculaire Training

tekst

7. Colon Hydrotherapie

Door het ‘baden’ van de darm wordt deze grondig ontdaan van gasvorming, gistingsprocessen (candida) en een verharde, aangekoekte laag van giftige afvalstoffen.

Colon Hydrotherapie

Colon Hydrotherapie

Colonhydrotherapie is een ontspannen behandeling om de darm te reinigen, die aangenaam en effectief verloopt. Een darmspoeling werkt als het nemen van een bad, maar dan van binnenuit. Door het ‘baden’ van de darm wordt deze grondig ontdaan van gasvorming, gistingsprocessen (candida) en een verharde, aangekoekte laag van giftige afvalstoffen. Ook vindt intensievere verwijdering (eliminatie) van afvalstoffen in de urine plaats.

Het water dat de darmen wordt ingebracht, wordt mede door het lichaam geabsorbeerd.

Dit verbetert de bloedcirculatie en dus ook het stofwisselingsproces van alle lichaamscellen.

De cellen kunnen hierdoor meer afvalstoffen kwijt, waardoor de giftige stoffen in het lichaam afnemen. Het lichaam kan nu weer sneller en effectiever afvalstoffen elimineren via de huid, nieren en de andere spijsverteringsorganen.
Colonhydrotherapie is een oude professie die al eeuwenlang een heel efficiënte uitwerking heeft op de gezondheid van de mens. Reinigen is voor veel volkeren een normale methode om een goede gezondheid van de mens te behouden. In Nederland neemt de bekendheid over colonhydrotherapie toe.

8. Full-Body-Infraroodtherapie

Infraroodstraling heeft een bevorderend effect op de doorbloeding van spieren, gewrichten, pezen en banden.

Full-Body-Infraroodtherapie

Full-Body-Infraroodtherapie

Infraroodstraling is eigenlijk licht met een golflengte die net buiten het zichtbare spectrum valt. We kunnen het niet zien, maar we voelen het wel aan als warmte. Infraroodstraling warmt het lichaam rechtstreeks op, dus zonder dat de lucht ertussenin verwarmd wordt.

De zon is de grootste aanvoerder van infraroodstraling, niet te verwarren met de schadelijke Uv-straling. Sinds de jaren 60 wordt infraroodstraling gebruikt als therapeutische warmte door de medische wetenschap. De warmtestralen van de infraroodstaling dringen door tot in onze lichaamscellen en zetten daar moleculen in beweging. Vervolgens gaat het lichaam aan de slag om deze warmte weer af te voeren. Het lichaam gaat zweten en verliest lichaamsvocht, dit vocht bestaat voor 80% uit water en voor 20% uit afvalstoffen. Infraroodtherapie is één van de meest effectieve methoden om het lichaam te ontdoen van afvalstoffen.

9. Intermittent Hypoxie training

Zuurstof is het meest belangrijke element om in leven te kunnen blijven.
Maar wat gebeurt er indien de zuurstofvoorziening in ons lichaam niet optimaal is?

Intermittent Hypoxie training

Intermittent Hypoxie training

De mens bestaat uit ongeveer 70 biljoen cellen. In iedere enkele cel vinden 30.000 tot 100.000 biochemische reacties plaats per seconde. De mens produceert hiermee een onvoorstelbare hoeveelheid aan intracellulaire biochemische processen. In dit hoog complexe systeem neemt zuurstof een belangrijke plaats in.

Zuurstof is het meest belangrijke element om in leven te kunnen blijven. Maar wat gebeurt er indien de zuurstofvoorziening in ons lichaam niet optimaal is?

Chronisch zuurstofgebrek, wat in een zeer veel ziekteprocessen een grote rol speelt, heeft een verstorende invloed op onze HPA-as (Hypothalamus-Hypofyse-Bijnier as) Ontregeling van het hormoonsysteem, een verstoorde koolhydraat en vetstofwisseling, het ontstaan van ontstekingen, het verminderen van de slijmvliesimmuniteit enz. enz. zijn het gevolg.

Een zeer belangrijkrijk gevolg van zuurstoftekort (chronische hypoxie) is het verlies van energie. Energie wordt in de wetenschap aangeduid met de naam ATP (Adenosine-tri-fosfaat). Deze stof, waarvan ongeveer 70 kg per dag in ons lichaam wordt geproduceerd, ontstaat in de mitochondriën (energiecentrales in de cel). Indien deze energie niet voldoende wordt geproduceerd kan dit leiden tot chronische ontstekingen, moeheid en verstoringen in het immuunsysteem.

Het kortdurend toepassen van een gecontroleerde hypoxie heeft echter sterk gezondheid bevorderende effecten op ons lichaam.

In met name de topsport is het toepassen van hypoxietraining al zeer lang bekend. Deze vorm van trainen, met name hoog in de bergen verbetert het uithoudingsvermogen van het lichaam significant. Toenemende hoogte zorgt voor een lagere luchtdruk, die het gevolg is van een verminderd aantal zuurstof moleculen in de lucht. Hoogtetraining vraagt dus om een aanpassing van het lichaam aan een zuurstofarmere lucht (Hypoxie) In eerste instantie reageert het lichaam hierop door een verhoogde aanmaak van rode bloedcellen zodat er meer zuurstof getransporteerd kan worden in het lichaam. Het gevolg is een beter uithoudingsvermogen en meer energie.

Het regelmatig toepassen van een gecontroleerde hypoxietraining zorgt voor een betere regulatie in het vegetatieve zenuwstelsel, daling van de bloeddruk, een betere vetstofwisseling en een snellere regeneratie van de mitochondriën waardoor het lichaam in staat is om meer energie te produceren.

10. Iris daglicht therapie

Iris daglicht therapie

Iris daglicht therapie

Lichttherapie is een behandeling waarbij u wordt blootgesteld aan intensief licht. Het licht is veel feller dan normaal kunstlicht, maar niet zo fel als op een zomerse dag buiten. Het licht komt binnen via de ogen. De hersenen gebruiken dit signaal waarschijnlijk om het dag- en nachtritme beter te regelen. In de lichte seizoenen heeft het buitenlicht dit effect. In de donkere seizoenen kan een gebrek aan daglicht leiden tot depressieve klachten bij mensen die hier gevoelig voor zijn. Lichttherapie is bij de meeste mensen met chronische vermoeidheid, slapeloosheid en een verstoord bioritme effectief.

11. Fotontherapie in combinatie met de LTN-4

Licht is leven, zonder licht is leven niet mogelijk. Iedereen kent de positieve uitwerking van zonlicht op ons welbevinden.

Fotontherapie

Licht is leven, zonder licht is leven niet mogelijk.

Fotontherapie

Licht is leven, zonder licht is leven niet mogelijk. Iedereen kent de positieve uitwerking van zonlicht op ons welbevinden. Fotonen zijn de kleinste deeltjes uit het zonlicht en zijn aanwezig als bouwstenen van atomen in alle menselijke, dierlijke en plantaardige cellen. Cellen zijn de bouwstenen van alle organen, weefsels en lichaamsvloeistoffen.

Als cellen beschadigd zijn, is de lichtintensiteit van de cellen verminderd. Wanneer een cel sterft dan is de lichtintensiteit volledig verdwenen. Bij Fotontherapie wordt licht  naar de beschadigde cellen geleid. Hierdoor worden de cellen gestimuleerd om zich te herstellen. Voor deze therapie wordt gebruik gemaakt van een apparaat genaamd Bionic 880.

Externe factoren zoals ongezonde voeding, milieuverontreiniging, stress, infecties met micro-organismen en vaccinaties kunnen een fotonentekort in lichaamscellen veroorzaken. Dit kan leiden tot diverse aandoeningen.

Fotonentherapie zorgt voor:

– Celstimulatie/celregeneratie

– Immuniteitsverbetering

– Hormoonregulering

– Harmonisering van lichaam en geest

Toepasbaar voor veel aandoeningen

Fotontherapie is toepasbaar voor veel aandoeningen zoals:

– Pijnklachten

– Huidproblemen

– Gewrichtsproblemen

– Trauma’s

– Wond- en littekenherstel

– Slaapstoornis

– Vermoeidheid

De behandeling wordt uitgevoerd met een behandelinstrument waarmee het fotonen bevattende licht wordt doorgegeven. Dit instrument wordt op enkele algemene plaatsen op het lichaam gehouden zoals de pols, de nek en het oor. Daarnaast wordt dit instrument zo mogelijk op de aangedane delen gehouden.

De behandeling met de Bionic 880 is niet belastend en duurt ongeveer een uur. Bijwerkingen zijn minimaal.

12. Hoog-toontherapie

Infraroodstraling heeft een bevorderend effect op de doorbloeding van spieren, gewrichten, pezen en banden.

Hoog-toontherapie

Hoog-toontherapie

Behandeling van neurologische aandoeningen met hoog-toon therapie is in Duitsland al vele jaren bekend. In Nederland is Healthynez Consultancy de enige kliniek die deze therapie toepast. Hoge tonen worden door de apparatuur omgezet in elektrische signalen. De unieke machine bevat vele therapie vormen met name op neurologisch gebied. Door deze geleiding leert het zenuwstelsel weer normaal te communiceren waardoor pijnklachten verminderen en de energieproductie in de mitochondriën toeneemt.

13. Vitaal infuus therapie

Tijdens de intensieve kuur wordt het lichaam ondersteund met vitaal stoffen.

Vitaal infuus therapie

Vitaal infuus therapie

Tijdens de intensieve kuur wordt het lichaam ondersteund met vitaal stoffen. Deze therapie is bedoeld om de lichaamscellen te voeden met noodzakelijke micronutriënten. Door deze toediening wordt vrije radicaal schade beperkt en krijgt het lichaam de bouwstenen binnen die het nodig heeft om te kunnen functioneren. Het grote voordeel van de infuustherapie is dat het maag-darmkanaal wordt ontzien. De infusen worden individueel samengesteld en kunnen uit verschillende stoffen zijn opgebouwd. Met namen vitaminen, mineralen, orgaanextracten en stoffen die de detox capaciteit van het lichaam ondersteunen worden in de infusen gebruikt. De therapie staat onder controle van de dienstdoende arts of verpleegkundige.

14. Injectietherapie naar dr. Ebert

Gebaseerd op het groot bloedbeeld worden injecties samengesteld of orale suppletie ingezet.

Injectietherapie naar dr. Ebert:

Injectietherapie naar dr. Ebert

Gebaseerd op het groot bloedbeeld worden injecties samengesteld of orale suppletie ingezet. Dr. Egbert (DE) doet al jarenlang onderzoek naar de invloed van homeopathie op bloedwaarden en heeft dank zij deze jarenlange ervaring met zorg complex middelen samengesteld die de lichaamscel regenereert.

15. Sanum therapie

Het Sanum protocol omvat unieke isopatische middelen die veelal voor een doorbraak in de behandeling van chronische ziektebeelden zorgt.

Sanum therapie

Sanum therapie

Sanum therapie is gebaseerd op het levenswerk van Prof. Dr. G Enderlein (1872-1968).

Enderlein baseerde zijn werk op het onderzoek van A. Béchamp die beschreef dat micro-organismen zich in verschillende ontwikkelingsstadia kunnen bevinden en als verschillende vormen naar buiten treden zonder hun specifieke eigenschappen te verliezen onder nauwkeurige voorwaarden. Deze mening impliceert dat micro-organismen van oorspronkelijk niet ziekmakende apathogenen over kunnen gaan naar pathogenen. Het werk van Enderlein heeft zich over meer dan 40-jaar voltrokken en meer dan 500 wetenschappelijke publicaties opgeleverd.

Het Sanum protocol omvat unieke isopatische middelen die veelal voor een doorbraak in de behandeling van chronische ziektebeelden zorgt.

16. Massagestoel therapie

De massage is een belangrijk onderdeel binnen de therapie om afvalstoffen en toxinen uit het bindweefsel los te maken.

Massagestoel therapie

Massagestoel therapie

De drum roll alpha-golven massagestoel biedt een massage aangepast aan het persoonlijk spierspanningsniveau. De sensor meet de verandering van transpiratie en het hartritme in de vingers tijdens de massage. De sensor spoort daarnaast gespannen en verkrampte plekken op die zichtbaar worden op het display. Tijdens de massage worden deze verkrampte en gespannen delen extra behandeld.

De massage is een belangrijk onderdeel binnen de therapie om afvalstoffen en toxinen uit het bindweefsel los te maken. De massagestoel therapie wordt te allen tijde gecombineerd met infraroodsauna therapie om de losgemaakte afvalstoffen via het lymfe af te kunnen voeren.

17. Matrix-Select Therapie

De basistherapie voor regeneratie en ontgifting.

Matrix-Select Therapie

Matrix-Select Therapie

De basistherapie voor regeneratie en ontgifting

De med-matrix is speciaal ontworpen om zacht bindweefsel, de matrix of mesenchym genoemd, te ontgiften en regenereren. De matrixregeneratietherapie heeft drie effecten: het bindweefsel vrijmaken van omgeving en metabole belastingen, structuren in het bindweefsel te vernieuwen die ziek geworden zijn door chronische ontstekingsprocessen en de functie van de betrokken immuun en bindweefselcellen te versterken.  De therapie verwijdert de afvalstoffen uit het weefsel, waardoor het lichaam ze zelf af kan voeren.

Therapie met de med-matrix bestaat uit drie beproefde individuele therapieën. Ritmische gelijkstroombehandeling, petechiale zuigmassage en systeem-informatie-therapie (SIT). Deze drie therapievormen versterken elkaar in het effect. De gelijkstroombehandeling brengt gifstoffen en afvalproducten in beweging door elektrische repolarisatie, zodat het metabolisme in balans komt. De petechiale zuigmassage is een vorm van cupping die een onderdruk creëert in het weefsel. Door deze onderdruk worden toxines naar het oppervlak gezogen en afgevoerd. In de derde stap neutraliseert de SIT voor het lichaam onnatuurlijke trillingen en transformeert deze middels de med-matrix.

De med-matrix therapie wordt binnen Healthynez meestal gecombineerd met de med-select therapie. Deze moderne vorm van bioresonantie activeert het zelf genezend vermogen van het lichaam. Chronische ziekten, acute infecties of pijn ontstaan vaak wanneer het organisme een verminderd zelfregulerend vermogen heeft. Med-select therapie, brengt deze regulatie terug.

18. Novothor FullBody infrarood therapie

De heilzame werking van infrarood

Novothor FullBody infrarood therapie

Novothor FullBody infrarood therapie

Infrarood of infrarode straling is voor het menselijk oog niet waarneembare elektromagnetische straling, met golflengten tussen circa 780 nanometer en 1 millimeter, dus tussen het (zichtbare) rode licht en de microgolven.

William Herschel ontdekte in 1800 het infrarood door met een thermometer de temperatuur te meten van het spectrum van licht dat door een prisma viel.

Meer dan 4000 referende onderzoeken (PubMed ) bevestigen de heilzame werking van infrarood therapie op de biochemie van het menselijk lichaam. Deze biochemische reacties zijn bekend als fotobiomodulatie.

Één van de meest verbazingwekkende effecten van infrarood licht is het vermogen om de productie van adenosine trifosfaat in de mitochondriën (energiecentrales in de cel) te verhogen door het activeren van het enzym cytochroom c oxidase.  Als gevolg van deze ATP-boost kunnen we een snellere genezing en spierherstel ervaren.

Op cellulair niveau is gebleken dat het een positief effect heeft op vele ziekten en aandoeningen door stimulatie van het zelf genezend vermogen

Als enig centrum in Europa maakt Healthynez gebruik van de NovoTHOR Technologie. Deze Full-Body infraroodbank is medisch gecertificeerd in Amerika en Canada.

Positieve effecten van deze therapie zijn:

  • Vermindering van allergische klachten
  • Verbetering van het metabolisme
  • Vermindering van pijn
  • Snellere groei/ heling bij botbreuken en weefsels
  • Huid verbetering
  • Verbeterde doorbloeding
  • Verbeterde lymfe afvoer

19. Neurofeedback therapie

Neurofeedback (NFB), ook wel neurotherapieneurobiofeedback of eeg-biofeedback (EEGBF) genoemd, is een therapie waarbij de hersengolfactiviteit wordt omgezet in beelden, geluiden of trillingen.

Neurofeedback therapie

Neurofeedback therapie

Neurofeedback (NFB), ook wel neurotherapieneurobiofeedback of eeg-biofeedback (EEGBF) genoemd, is een therapie waarbij de hersengolfactiviteit wordt omgezet in beelden, geluiden of trillingen. Met behulp van deze “feedback” ([terugkoppeling]) kunnen we de eigen hersenactiviteit beïnvloeden. Bepaalde soorten hersengolven hangen namelijk rechtstreeks samen met bepaalde hersenactiviteiten. Zo blijken de trage corticale golven, ofwel de slow corticaal potentials (SCP), verband te houden met slaap en ontspanning, terwijl de snellere bètagolven juist duiden op concentratie. De bedoeling van neurofeedback is om de golven die met een bepaalde klacht verband houden te onderdrukken en de golven die de klacht verminderen juist te versterken.

20. Oligo therapie

Oligo therapie

Oligo therapie

Oligo therapie

Oligotherapie werd rond 1930 ontwikkeld door de Franse arts drs. Jacques Ménétrier. Volgens deze arts is de werkelijke oorzaak van een aandoeningen al veel verder terug in de tijd ontstaan en beginnen deze door een verstoring van stofwisselingsprocessen op celniveau. Oligotherapie omvat de behandeling met mineralen die slechts in zeer kleine hoeveelheden in ons lichaam voorkomen.

Het is een uniek behandelconcept, dat het fundament vormt voor alle andere therapievormen, waaronder orthomoleculaire of fytotherapie. Er is namelijk bijna geen andere therapievorm die het regulatieproces van het lichaam zo diepgaand normaliseert als oligotherapie. Alle andere therapievormen zijn effectiever in combinatie met oligotherapie door een grotere ontvankelijkheid van het systeem.

Oligotherapie herstelt de cellulaire compensatiekracht door de activiteit van de mitochondriën te reguleren.

21. Orthomoleculaire therapie

Orthomoleculaire therapie

Orthomoleculaire therapie

Orthomoleculaire therapie

De term ‘orthomoleculair’ werd voor het eerst gebruikt in 1968, door professor Linus Pauling. Orthos komt uit het Grieks en betekent: juist, recht of gezond, en orthomoleculair staat voor: de moleculen betreffende. In de orthomoleculaire geneeskunde streeft men er dus naar met stoffen te werken die het lichaam zonder schade kan gebruiken en verwerken.
De wetenschap dat voeding een geneeskrachtige werking kan hebben stamt al van eeuwen geleden. Zo noemt Hippocrates (460-377 v Chr) meerdere malen de geneeskrachtige werking van voeding en hanteert Maimonides (1135-1204) de stelling dat: ‘geen enkele ziekte die door dieet kan worden genezen, met andere middelen dient te worden behandeld’. Dit idee raakte op de achtergrond toen, vanaf ongeveer 1850 de chirurgie steeds grotere resultaten boekte en na de tweede wereldoorlog, de antibiotica als krachtig middel tegen infectieziekten ontwikkeld werden. Naast deze zeer effectieve behandelmethoden werd de invloed van voeding als ondergeschikt ervaren.

In het begin van de 20e eeuw werden steeds meer gebreksziekten ontdekt die genezen konden worden door het toedienen van één vitamine. Een voorbeeld is scheurbuik dat te voorkomen en te genezen bleek met vitamine C. Dat voeding meer invloed heeft dan alleen het voorkomen van de typische gebreksziekten wordt steeds duidelijker vanaf ongeveer 1960.

Sindsdien blijkt uit een groeiend aantal wetenschappelijke onderzoeken dat er wel degelijk een niet te verwaarlozen relatie bestaat tussen voeding en ziekten. Zo is inmiddels duidelijk dat slechte voedingsgewoonten een rol spelen bij het ontstaan van bijvoorbeeld kanker en hart- en vaatziekten.

De inzet van orthomoleculaire suppletie wordt binnen het centrum gebaseerd op bloedonderzoek en kortdurend toegepast Het is veel belangrijker om de oorzaak van het tekort te achterhalen en op te lossen zodat het lichaam zelf weer in staat is om optimaal te

22. Osteopathie

Osteo betekent bot en Pathos ziekte.

Osteopathie

Osteopathie

Osteo betekent bot en Pathos ziekte. De wervelkolom en het bekken nemen een centrale plaats in, in de behandeling worden echter ook andere organen, de schedel, spieren, bloedvaten en het zenuwstelsel betrokken. Een van de belangrijkste principes van de osteopathie is juist dat het lichaam in zijn totaliteit bekeken wordt. Daar waar klachten aanwezig zijn, is zeker niet altijd de oorzaak van de klacht te vinden.  Zo kan het gebeuren dat iemand al jaren rugklachten heeft, maar dat de eigenlijke oorzaak een darmstoornis is. Andersom is het ook mogelijk dat een afwijking in de rug een darmprobleem veroorzaakt, zoals obstipatie. De osteopaat gaat op zoek naar de oorzaak van de klachten en zal door middel van corrigerende handgrepen, proberen het probleem aan te pakken.

Tijdens de intensieve kuur worden er 2 behandelingen ingepland. Doel van de osteopathie behandelingen is blokkaden die kunnen ontstaan door de verhoogde afgifte van afvalstoffen op de lever en/of nier stofwisseling te voorkomen. Eveneens verbeterd osteopathie de connectie tussen het Centraal en Perifeer zenuwstelsel.

23. Ozon DTA behandelingen

Ozon DTA behandelingen

Ozon DTA behandelingen

tekst

24. P.E.R.T.H Magneetveld Therapie

P.E.R.T.H Magneetveld Therapie

P.E.R.T.H Magneetveld Therapie

tekst

25. Vasculaire Stimulatie therapie

Vasculaire Stimulatie therapie

Vasculaire Stimulatie therapie

Microcirculatie is cruciaal voor de bloedsomloop bij de mens en speelt zich af in het zeer wijdvertakte netwerk van de fijnste bloedvaten. Hierin worden de lichaamscellen voorzien van zuurstof en voedingsstoffen en het is tegelijkertijd de belangrijkste transportweg voor het afvoeren van afvalstoffen.

Een beperkte microcirculatie kan tal van ziekten veroorzaken of verergeren. BEMER stimuleert een beperkte vasomotie (pompbeweging van de bloedvaten) en bewerkstelligt daarmee een verbetering van de microcirculatie.

Bemer therapie is wetenschappelijk onderzocht in het Berlijnse instituut voor microcirculatie, door Prof. R. Klopp

26. VibroFit Therapie

VibroFit Therapie

VibroFit Therapie

De Vibrofit zet spieren en het lymfesysteem in een korte tijd aan het werk. De vibraties van de trilplaat zorgen ervoor dat je lichaam de beweging ervaart als wandelen, joggen of hardlopen, afhankelijk van de intensiteit. De trilplaat heeft 99 intensiteit niveaus. De trillingen zorgen ook voor een betere bloedcirculatie waardoor de spieren beter doorbloed worden en de afvalstoffen uit het lichaam versnelt worden afgevoerd.

27. Zuurstoftherapie naar Prof.Dr van Ardenne

De helende werking van zuurstof is al reeds tientallen jaren bekend.

Zuurstoftherapie

Zuurstoftherapie naar Prof.dr van Ardenne

De helende werking van zuurstof is al reeds tientallen jaren bekend. Zuurstof is de basis van het leven en heeft een sterke vitalisering en regenererende werking op onze lichaamscellen. De zuurstoftherapie is bedoeld om de doorbloeding in het weefsel te verbeteren zodat de voedingsstoffen die je binnen krijgt beter worden opgenomen. Door middel van een ionisator wordt 4 L-zuurstof per minuut via een masker toegediend. Tijdens deze therapie is beweging belangrijk. Dit passen we in de praktijk toe door middel van een recumbent of roei training.

28. Zuurstof sauna therapie

Zuurstof sauna therapie

Zuurstof sauna therapie

De ceder fytosauna is een unieke genezingsmethode uit Siberië. Het belangrijkste effect van de zuurstofsauna is het afvoeren van toxinen en afvalstoffen uit het lichaam door kruidenstoom of ozon. De sauna is ontworpen door wetenschappers voor het rehabiliteren van mijnwerkers in de bergmijnbouw. De ton is speciaal vervaardig uit ceder. Deze houtsoort bezit bijzondere geneeskrachtige eigenschappen door de aanwezigheid van phytoncides. Deze stof wordt door bomen en planten aangemaakt om zich te beschermen tegen micro-organismen. De stoom in de sauna opent de haarvaten, activeert de bloedsomloop en de lymfestofwisseling.

© Copyright - HEALTHYNEZ CONSULTANCY B.V. | Webdesign by PageBoss