Het laatste nieuws

Nieuws

Lees hier al het nieuws rondom Healthynez
Paramedisch natuurgeneeskundig centrum

MEDISCHE THERMOGRAFIE

HEALTHYNEZ gebruikt per april in de diagnostiek “Medische Thermografie” in samenwerking met de Groene Zuster.
Na het volgen van de mooie opleiding tot Medisch Thermograaf is het team van Healthynez klaar voor toepassing.

Healthynez gebruikt medische thermografie naast de borstonderzoeken b.v. bij het vermoeden van chronische ontstekingen in het gebit of KNO-gebied, het traceren van hormonale verstoringen, het in kaart brengen van asymmetrie in de wervelkolom enz. enz.

Medische thermografie is gebaseerd op de meting van de temperatuur aan de oppervlakte van de huid. De ultragevoelige camera meet deze temperatuur millimeter voor millimeter en maakt hier kleurenbeelden van. Daarbij worden alle temperatuurverschillen gemeten tot op 0.05 graden Celsius.

Het lichaam zendt warmte uit tot zo’n 0.6 centimeter onder de huid. Als er iets ongewoons aan de hand is in het lichaam, dan geeft dat specifieke probleem een seintje aan het centraal zenuwstelsel. Die zorgt vervolgens voor een herverdeling van bloed vanuit de huid. Daarmee wordt een plek soms ongewoon koud of warm. Juist die asymmetrie of abnormale temperatuur van dat gebied geeft aan dat er iets ongewoons aan de hand is. We meten dus de temperatuur aan de huid, maar door de relatie van het centraal zenuwstelsel en de huid is het mogelijk iets te zeggen over de problemen die zich dieper in het lichaam af spelen.

De geavanceerde beelden worden vanuit het softwareprogramma beoordeeld door zorg professionals van Physician Inside waaruit een persoonlijk rapport ontstaat.

Het rapport wordt telefonisch of middels een consult met u besproken, tevens kan de medische thermografie een onderdeel vormen van de diagnostische onderzoeken binnen een behandelplan.

Medische thermografie vormt een waardevolle aanvulling in ons centrum, en levert met reeds meer dan 1400 Pubmed studies een belangrijke wetenschappelijke bijdrage.

Voor meer informatie betreffende data en tijden verwijzen wij u naar www.degroenezuster.nl of kunt u bellen naar 0251-769161Voor meer informatie over prijzen mail naar info@healthynez.nl

  

________________________________________________________________________________________________________________

Stress: Een bakermat van veel voorkomende ziekte’s

HEALTHYNEZ introduceert de VNS-Analyse in Nederland.

Stress is een belangrijke oorzaak voor het ontstaan van “ziekte“ in de meest brede zin van het woord. Als mens staan we dagelijks bloot aan veroorzakers. Toxinen vanuit ons leefmilieu of vanuit een niet optimale darmflora, ontstekingshaarden in het lichaam, het nuttigen van niet gezonde voeding, agenda druk, relatieproblemen, prestatiedrang, enz.enz. dragen dagelijks bij aan een hoog stressniveau.

Veel mensen zijn zich van deze stress niet bewust of leven er bewust aan voorbij. Naast dat deze situatie veel energie vergt zal het lichaam te allen tijde balans creëren door compensatiemechanismen te activeren.

Deze compensatiemechanismen staat onder voortdurende controle van het autonome zenuwstelsel. Autonoom betekend dat wij als mens hier geen invloed op uit kunnen oefenen. Dit zenuwstelsel heeft twee belangrijke mechanismen om controle te houden, namelijk de sympathische en parasympatische zenuw.

De sympathicus reguleert de organen bij inspanning en verbruikt hiermee energie, de parasympathicus reguleert de organen bij ontspanning waarbij energie wordt opgebouwd en het zelf herstellend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd.  Normaal gesproken zijn deze twee zenuwen in balans maar door stress die continue aanwezig is zoals bij b.v. chronische ontstekingen ontstaat er een disbalans.

Door deze disbalans worden stress hormonen geactiveerd in de hersenen en bijnier. Deze hormonen staan ook wel bekend als “Fight or Flight” hormonen, deze zorgen ervoor dat ons lichaam in de hoogste staat van paraatheid wordt gebracht om weerstand te kunnen bieden tegen het gevaar. Levensnoodzakelijk, echter dient na deze activatie weer rust te komen in ons lichaam door activatie van andere hormonen.

Indien deze rust situatie niet ontstaat blijft ons lichaam onder invloed van de stress hormonen. Vele stofwisselingsprocessen gaan door deze situatie langzamer verlopen om energie te besparen. Op deze manier vormt chronische stress een gevaar voor ons gehele metabolisme.

Tijdens de intake consulten bepalen we de stresssituatie in het lichaam middels ecg-metingen van het hart. Reeds in de jaren 70 werd door wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat het hartritme een uitstekende graadmeter is om de parasympatische activiteit van het lichaam te bepalen.

Vanuit deze onderzoeken is de VNS-Analyse ontwikkeld, een wetenschappelijk gevalideerde meting van het hartritme, die inzicht geeft in de sympathische en parasympatische activiteit en daaraan gerelateerd de invloed op het organisme.

Deze analyse maakt onze patiënten bewust van stress en de pathologische invloed hiervan op zijn of haar lichaam en duiden op mogelijke ziekten.

De analyse staat onder voortdurend toezicht van de Universiteit van Würzburg onder leiding van Prof.Dr. Hoos.  www.vnsanalyse.de

Benieuwd hoe het is gesteld met uw stress balance?
Neem voor informatie en de mogelijkheden contact op met ons via info@healthynez.nl

   

HEALTHYNEZ is officieel distributeur van de VSN-Analyse in Nederland.
Voor meer informatie over prijzen of pakketten, mail naar info@healthynez.nl

               

Vage klachten en geen diagnose!
Bekijk de documentaire Root Cause op netflix en laat u onaangenaam verrassen.

Ontstekingen veroorzaken in het lichaam een groot aantal problemen. Om een duidelijk beeld te geven wat een ontsteking precies is gaan we kort op de reactie in die dit geeft.

Een ontsteking kan het gevolg zijn van een infectie met een virus, bacterie of een lichaamsvreemde stof. De ziekteverwekkers richten schade aan de lichaamscellen. Om deze schade zoveel mogelijk te beperken activeert het lichaam het immuunsysteem om de ziekteverwekkers op te ruimen en de schade te herstellen. Dit herstelproces is de ontsteking, Het lichaam maakt extra witte bloedcellen aan om het geïnfecteerde gebied vrij te krijgen van deze belastingen.

Ontstekingen kunnen ook ontstaan door overbelasting of slijtage, denk hierbij aan een slijmbeursontsteking of kiespijn. De gevolgen van een ontsteking op korte termijn zijn b.v. het stijgen van de lichaamstemperatuur, zwelling, pijn enz. Als het lichaam niet in staat is om het beschadigde weefsel weer goed te herstellen, dan kunnen er chronische ontstekingen ontstaan. Door chronische ontstekingen raakt het immuunsysteem overbelast wat uiteindelijk kan leiden tot immuun suppressie.

De chronische ontsteking kan zich in een immuun suppressief lichaam makkelijk uitbreiden naar andere organen en/of weefsels, waarvan de link tussen de oorzaak (de ontstekingshaard) en de nieuwe ontstekingen niet altijd duidelijk is.

Dit bewijst de nieuw verschenen NETFLIX documentaire ROOT CAUSE. Deze documentaire gaat met name diep in op ontstekingen die in het gebit voorkomen, en die door een niet afdoende behandeling tot gigantische gezondheidsproblemen kan uitgroeien.

Door middel van de diagnostiek die binnen HEALTHYNEZ wordt gebruikt zijn deze stille ontstekingen goed te vinden.  Met name de Check Medical Sport is in staat om ontstekingshaarden boven water te halen, en de onderlinge verbanden met aandoeningen of klachten te leggen.

In de documentaire wordt stilgestaan bij het toepassen van ozon therapie om met name de virale, bacteriële of mycotische oorzaak te bestrijden. HEALTHYNEZ gebruikt in de therapie ozon op velerlei manieren met groot succes.

Bacteriële, Virale en/of Mycotische belasting in de slijmvliezen van de mond, vaginaal of anaal zoals b.v. herpes genitalis, infecties van de huid zoals eczeem, psoriasis, koortslip, slecht genezende wonden en acné laten zich met deze methode prachtig behandelen en geven een duurzaam resultaat in combinatie met een individuele therapie met b.v. Sanum preparaten.

                                                  

Oorzaak                                                                                          Gevolg                                                                    “OZON” Een mogelijke oplossing.

Voor meer informatie over diagnose en behandelmethoden, mail naar info@healthynez.nl

___________________________________________________________________________________________________________

page1image3801760

Bent u altijd moe, is uw weerstand laag of wilt u uw prestatievermogen verhogen?

HEALTHYNEZ introduceert de Intermittend Hypoxia-Hyperoxia Training in Nederland.

De mens bestaat uit ongeveer 70 biljoen cellen. In iedere enkele cel vinden 30 tot 100.000 biochemische reacties plaats per seconde. In dit hoog complexe systeem speelt het element zuurstof een cruciale rol. Nagenoeg alle ziektebeelden ontstaan of gaan gepaard met een zuurstofgebrek, de oorzaak hiervan is zeer divers. Chronisch optredend zuurstofgebrek heeft een verstorende werking op de hypothalamus-hypofyse-bijnier as. Deze zeer belangrijke as reguleert autonoom nagenoeg alle organen en orgaansystemen.

Eén van de meest voorkomende uitingen van een chronisch zuurstoftekort is het verlies aan energie in de vorm van ATP (Adenosinetrifosfaat). Dagelijks produceert het lichaam ongeveer 70 kg aan ATP in de mitochondriën (energiecentrale van de cel). Indien deze energie niet wordt geproduceerd leidt dit tot chronische ontstekingen, verstoring van het immuunsysteem, insulineresistentie, verstoring van de vetstofwisseling, ontregeling van de bloedsuikerspiegel, arteriosclerose, verhoogde bloeddruk, oxidatieve stress, en ontregeling van het autonome zenuwstelsel.

Om in dit hoog complexe systeem in te kunnen grijpen is een therapie noodzakelijk die in staat is de autonome regulatie van het lichaam te corrigeren. Wetenschappelijk gezien zijn niet veel therapieën hiertoe in staat.

Eén van de weinige manieren is het toepassen van een gecontroleerde hypoxia-hyperoxia training. Met deze therapie wordt een foetaal proces nagebootst. Dit proces bestaat uit het gecontroleerd toepassen van zuurstofverrijking afgewisseld met zuurstofverarming in de aanvoer lucht. Embryonaal gezien is deze afwisseling noodzakelijk om het groeihormoon te stimuleren en anti-oxidatieve enzymen aan te kunnen maken.

Door het toepassen van deze training in kuurvorm herstelt de autonome regulatie in sterke mate, en is hiermee een belangrijke bouwsteen in ons therapeutisch concept. Met behulp van deze behandeling worden chronische ontstekingsprocessen doorbroken, reguleert het immuunsysteem, herstelt de suiker en vetstofwisseling en wordt de energieproductie in de mitochondriën genormaliseerd.

         

HEALTHYNEZ is officieel  distributeur of CellGym & CellAir Benelux.
Voor meer informatie over prijzen, proeflessen, of pakketten, mail naar info@healthynez.nl

Facebook feed

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Healthynez is bij The Innersense Amsterdam.
Healthynez

Ook benieuwd naar de kwaliteit van je bloed? Welkom in de wondere wereld van de donkerveld microscoop.. ... Bekijk meerBekijk minder

Comment on Facebook

Je bent geen zandtovenaar Izak, maar een bloedtovenaar!! 🙏😁

Wat is goed en wat slecht

Laad meer
© Copyright - HEALTHYNEZ CONSULTANCY B.V. | Webdesign by PageBoss