De darmflora

Het maag-darmkanaal vormt het basis-gezondheidsstelsel binnen ons lichaam. Dit stelsel heeft invloed op vele biochemische processen. Slijmvliesimmuniteit, het hormoonsysteem, ons geestelijk welbevinden, cardiovasculaire gezondheid en vele ander processen zijn afhankelijk van een optimaal functioneren.

Het maag-darm kanaal speelt een centrale rol in de visie van Healthynez, door middel van onderzoeken wordt dan ook te allen tijde de kwaliteit en kwantiteit van de darmflora onderzocht.

Een gezonde darmflora biedt bescherming tegen o.a. ziekteverwekkers, zorgt voor een optimale productie van onze neurotransmitters en zorgt ervoor dat er ontstekingsremmende stoffen worden geproduceerd.

Bij te veel stress, fysiek, emotioneel of door voeding ontstaan er toxische stoffen in het darmmilieu die kunnen leiden tot een verstoring in de flora. Een verstoorde flora veroorzaakt op den duur laaggradige ontstekingen, de goede darmbacteriën kunnen niet meer overleven en het slijmvlies raakt geïrriteerd. Deze irritatie kan leiden tot een “Leaky Gut” (Hyper permeabel darmslijmvlies)

Door de verhoogde permeabiliteit kunnen microben en allergenen vanuit o.a. de voeding het bloed of lymfe binnendringen. De deur staat als het ware open voor allerlei aandoeningen. Voor het lichaam vreemde stoffen dringen binnen waardoor een overbelasting van de lever stofwisseling kan ontstaan. Energieverlies, verhoogde infectiegevoeligheid en intoleranties zijn het gevolg.

Een verstoorde darmflora weer optimaal krijgen vergt in eerste instantie diagnostiek. Er moet in kaart gebracht worden met welke verstoringen er rekening moet worden gehouden in het behandelplan.

Verstoringen kunnen zijn: ontstekingen, een verlaagde slijmvlies afweermechanisme, overbelasting met bacteriën, virussen, gisten, schimmels en of parasieten, voedingsintolerantie, verminderde functie van de alvleesklier enz.

Door in kaart te brengen waar de problemen door veroorzaakt worden ontstaat na een juiste interpretatie een individueel behandelplan.

© Copyright - HEALTHYNEZ CONSULTANCY B.V. | Webdesign by PageBoss