Darmflora behandeling

Het herstellen van een darmflora, liever aangeduid met het begrip “Microbioom” bestaat uit diverse fasen. Deze fasen zijn gebaseerd op de uitslagen van de uitgevoerde onderzoeken.

Een standaardbehandeling bestaat niet, ieder microbioom is uniek, en de oorzaak van een verstoring is individueel.

Ondanks deze individualiteit kunnen we deze fasen globaal indelen:

  • Fase 1: Reiniging
  • Fase 2: Antibiose fase
  • Fase 3: Darmslijmvlies herstel
  • Fase 4: Microbioom balans

Fase 1:

In deze fase leggen we het fundament voor een succesvolle therapie. De invulling van deze fase is geheel afhankelijk van de uitslagen en de testen die in de praktijk worden uitgevoerd.

  • Drainage of ondersteunen van de lever en nier stofwisseling. Deze ondersteuning bestaat uit een suppletieplan of indien nodig een intensief detox kuur. Deze detox kuur bestaat in dat geval uit een suppletieplan ondersteund met therapie in ons centrum zoals b.v. infrarood sauna therapie
  • Het stoppen van de aanvoer met toxinen door middel van een individueel voeding plan en het binden van toxinen in het microbioom door middel van suppletie
  • Het ondersteunen van de vertering
  • Op basis van de resultaten kan het nodig zijn om in deze fase rekening te houden met o.a. ontstekingen, verstoring in de neurotransmitterbalans en vermoeidheid

Fase 2:

De tweede fase bestaat uit het reduceren van pathogenen of ziekteverwekkers. Met name worden in deze fase plantextracten met antibiotische eigenschappen gebruikt. Indien noodzakelijk wordt deze fase in de praktijk ondersteunt d.m.v. bioresonantie of fotontherapie. Fase 1 loopt tijdens Fase 2 door.

Fase 3:

Het behandelplan richt zich in deze fase met name op herstel van het darmslijmvlies. De meest intensieve periode in het behandelplan is dan voorbij. Het is belangrijk om het slijmvlies dat beschadigd is geraakt door de diverse belastingen die we reeds hebben beschreven met voedende micronutriënten, de juiste voeding en eventueel met ondersteunende therapie in het centrum te ondersteunen.

Fase 4:

Tijdens deze fase stabiliseren we het microbioom, deze is noodzakelijk om het behaalde resultaat te behouden en herstel verder te ondersteunen. De stabilisatie is de meest lange fase, door de vaak jarenlange belasting heeft het lichaam tijd nodig om onder invloed van voedende suppletie optimaal herstel te bereiken. In deze fase gebruiken we een breed pallet aan probiotische stammen ondersteund met prebiotische voeding.

© Copyright - HEALTHYNEZ CONSULTANCY B.V. | Webdesign by PageBoss